Майката на убития Димитър: Нов следствен експеримент ще извади факт за свидетел, който не беше разпитан

0
731

Майката на убития млад мъж Атанаска Бакалова коментира, че не е останала изненадана от констатациите на МВР, че е имало съществени пропуски в работата на полицията, които са довели до това основният заподозрян да избяга и да се укрие.

„След като са констатирани нарушения, кой ще бъде подведен под отговорност. Защо само дисциплинарно уволнение? Не мисля, че трябва да се спре дотук. След броени дни можем да чуем подобно нещо и пак ще има дисциплинарно уволнение. Под отговорност трябва да бъде подведен началникът на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев”, категорична е жената.

Бакалова обясни, че е отишла в управлението в Стамболийски, за да подаде сигнал. „Не получихме никакво съдействие. На 22 юли подадохме сигнал сутринта, че Митко го няма вече 36 часа. Същия ден, на обед, подадохме сигнал, че за заподозреният Рангел Бизюрев имаме информация, че е търсил Митко да го бие. Рангел си заминава на 24-ти юли”, каза тя.

Според нея виновни за това да бъдат проспани следите са служителите на РУ-Стамболийски. „Те трябва да проучат всяка информация”, смята почернената майка. Под съдебна отговорност иска да бъде подведен и началникът на криминалния сектор в РУ-Стамболийски Дамян Капов. „Те не са си свършили работата. Един началник на РУ, ако не знае какво става на място и че е подаден сигнал, че човек е изчезнал – какъв началник е”, пита майката.

Като закъсняла реакция тя определи двете уволнения на полицейски началници по случая. „Три месеца… Явно трябват законодателни промени. Ние все ще слушаме за дисциплинарно уволнение. Когато има един подведен под отговорност, всеки следващ ще се замисли как ще действа”, е мнението на Бакалова.

Тя настоява за нов следствен експеримент, който по думите ѝ ще изнесе нови факти. „Никой не знаеше за свидетел, който се вижда на запис и бяга към лобното място на Митко. Никой не беше го разпитал, докато ние не отидохме със записите да покажем, че има човек. Там се вижда момиче, през чийто телефон става връзката с това момче. Има двама души до Митко и един трети в кола. Този третият кой е”, разкри жената.

„Днес имам рожден ден, прекарах един час на гроба на сина си в плач. Това ли заслужава една майка? В деня на рождения си ден да плаче на гроба, да зарови детето си”, каза през сълзи Атанаска Бакалова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here