МАГАРЕШКИЯТ БОДИЛ И НЕГОВИТЕ МАГИЧНИ СВОЙСТВА

Свръхполезният мед от магарешки бодил е не само афродизиак, но и помага при високо кръвно налягане и сърцебиене

0
4123

Името му, е дошло от една легенда от времето на Карл Велики. По време на един от неговите походи, войските му се разболели от чума. Тогава му се явил Ангел на сън и му казал, че ако изстреля стрела във въздуха, стрелата ще падне върху растение, което ще излекува хората му. Карл Велики изпълнил съня си и изстреляната стрелата, която паднала върху тази билка. Той незабавно я дал на хората си, за да спаси живота им.

Силата на тази билка е споменавана в почти всички писмени публикации по време на епидемия от инфекциозни заболявания.

Древното индианско племе Зуни в Северна Америка приготвяло чай от корена на билката, който се пиел три пъти на ден като лекарство за диабет. Също така билката е използвана като контрацептив.

Магарешкият бодил засилва секрецията на жлезите в храносмилателния тракт, благодарение на което подобрява храносмилателните процеси. Увеличава съкращенията на сърцето и понижава кръвното налягане. Понижава нивото на кръвната захар. Действа общоукрепващо и ободряващо, има бактерицидно действие при възпалителни процеси в пикочните пътища.

Помага също при възпалителни процеси в пикочния мехур и простата, подагра, ревматизъм, отоци, спастична кашлица и простудни заболявания.

Медът от магарешки бодил е подходящ за всеки, който има проблем с черния дроб, включително цироза, жълтеница, хепатит, щети от употреба на алкохол или злоупотреба с наркотици, или отравяне на черния дроб от други химикали.

Медът от магарешки бодил има ясно изразено противомикробно действие.

Препоръчва се при смущения в сърдечно съдовата дейност, високо кръвно налягане, аритмия, стенокардични оплаквания и бронхиална астма. Успокоява нервната система.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here