Легендата Христо Бонев-Зума откри футболно игрище в Цалапица

0
275

Легендата на „Локомотив“ (Пд) и българския футбол Христо Бонев откри ново игрище в двора на ОУ „Паисий Хилендарски“ в село Цалапица. Заедно с него лентата преряза и Емилия Иванова, която изпълнява временно длъжността кмет на община „Родопи“

„ Приех поканата да бъда гост на това събитие с удоволствие, защото исках да си спомня годините, когато прохождах във футбола. Радвам се, че община „Родопи“ инвестира в спортни съоръжения за децата и младите
хора. Когато децата са масово ангажирани на спортната площадка те се чувстват щастливи и не посягат към цигари, алкохол и наркотици, а влагат цялата си енергия в спорта“, заяви великият футболист и треньор.

Христо Бонев,  който от години е жител на село Храбрино пожела на учениците да ползват със здраве новото игрище, да израснат и да станат новите футболни шампиони, които ще прославят страната.

Футболното игрище е с размер 18 x 36 метра, а теренът е покрит с изкуствена тревна настилка. По целия периметър на игрището са обособени охранителни ивици. Предпазната мрежа е с височина 8 метра.
Игрището разполага с модерно осветление, като на 6 броя стоманени пилони, високи по 8 метра всеки са монтирани прожектори за игра и през тъмната част на денонощието. Игралното поле е отводнено чрез изграждане на дренажна система. Предвидено е да се монтира и видеонаблюдение.

Церемонията продължи с водосвет, а след нейния край децата се снимаха с големия футболист.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here