ЛЪСНА ПОДЛАТА СХЕМА НА КАБЕЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ! КРАДАТ СЕ МИЛИОНИ!

0
1945

Във вчерашния ден (13 юни 2019 година), след отлична организация на службите, бяха осъществени едновременно на територията на множество градове операции с 8 екипа, към които имаше служители на ГДБОП, експерти от КРС, прокурори.

Това заяви говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова на извънреден брифинг относно схемата на някои родни кабелни оператори, действали в Югозападна България.

„Две кабелни телевизии разпространяват програми на територията на почти цяла Югозападна България. Водещо престъпление е данъчното. Двете фирми са с център Благоевград. Техническата експертиза ще ни даде отговор извършено ли е наистина престъпление“, добави тя.

„Оперативната информация вчера не само беше потвърдена, но и събрахме изключителен обем от доказателства – техника и други устройства, които позволяват разпространението на авторските съдържания, без съгласието на носителите на авторските права. Установено е и нарушение на данъчното законодателство.

Всичко това ще се анализира, за да се преформулират следващите обвинения“, каза Арнаудова. „На този етап се потвърждава, но може и да се увеличи размерът на нанесените щети. Стойността им към този четвъртък е 10 524 000 млн. лева“, заяви говорителката на прокуратурата.

„Във вчерашния ден беше установено, че на територията на страната, са разпространявани 60 тв програми – чуждестранни и български, без разрешение и съгласие на носителите на авторските права. Това престъпление, както и да се отчита неговата обществена опасност, е достатъчно сериозно. България беше попаднала в един период от време в негативен списък за това, че е държава, която неглижира посегателствата върху интелектуалната собственост“, добави тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here