Лидия Гимишева: Свиканата извънредна сесия е нямала за цел решаването на спешни и неотложни въпроси, а отвличане на общественото внимание!

0
305

Кандидатът за общински съветник Лидия Гимишева сподели своето възмущение по повод извънредната сесия на ОбС “Родопи“, която се проведе на 20.10.2023г.

Една седмица преди изборите, беше проведена „извънредната сесия“ на общинския съвет и свикана по искане на група общински съветници, които са се подписали за свикването и още през септември месец.  Според Гимишева сесията е толкова спешна и извънредна, че са изпратили покани за нейното провеждане преди две седмици, с дописани на ръка /на предварително оставено празно място/ датата и часа на провеждане.

“Много удобно – имат си покана за когато потрябва, когато дойде удобен момент!Очевидно „активно мероприятие“ и желание за превръщане на сесиите в зле скалъпен ПиАр и зрелище преди изборите.“

Лидия Гимишева разкрива също, че подписи за свикване на сесията са събирани от служител на общината, който в момента е и член на Общинската избирателна комисия. Смесване на властите, което е абсолютно недопустимо.
“Освен няколко записни заповеди и бюджет 2023г., в дневния ред имаше и отчета за 2022г. По всички точки от поканата нямаше материали, нито приложен документ за бюджет със съответните справки, нито за отчета или каквото и да било.“
Според нея свиканата извънредна сесия е нямала за цел решаването на спешни и неотложни въпроси, а отвличане на общественото внимание и опит за трупане на негативи към неудобните. Също така самата сесия не е била оповестена публично, няма информация за поканата на сайта, както е по закон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here