Купата на „Родопи“ събира малки и големи жители общината

0
108

Спортен празник за Купата на Община „Родопи“ ще събере на футболния стадион в с. Марково малки и големи жители на селата от Родопската яка.

Надпреварата ще започне в 10:00 ч. на 15 юни 2024 г.  (събота).

Заявки за участие до момента са подали ученически отбори от над 10 населени места от общината – (първа възрастова група от 3 до 7 клас). Постепенно се попълва и листата със заявки на младежките отбори от втора възрастова категория (от 16 до 21-годишна възраст). Трета възрастова група е от 21-годишна възраст нагоре. Горна граница няма, стига кандидат – състезателят да се чувства добре физически и да е в спортна форма, обясниха организаторите от отдел „ОСДКСТ“.

Очаква се близо 120 състезатели да се включат в спортната надпревара на стадиона в Марково.

Регламентът за провеждането на Спортния празник позволява регистрация на отбори и в деня на самото състезание. Игрите ще имат щафетен и забавно-развлекателен характер, като участниците ще се конкурират за ловкост, сила и бързина. В програмата на спортния празник са предвидени и семейни състезания „Мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“.  Съдийската бригада включва двамата млади треньори по лека атлетика Златка Райчева и Даниел Добрев.

За всички участници са предвидени атрактивни подаръци, осигурени от спортна верига магазини, която е традиционен партньор на общината още от първото издание на спортния празник. Победителите ще си тръгнат с купи, медали и предметни награди, осигурени от спомоществователи на състезанията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here