КРУШАТА-НЕПРЕТЕНЦИОЗНИЯТ ПЛОД,КОЙТО СЕ ГРИЖИ ЗА ЗДРАВЕТО НИ

Крушите са един от най-характерните за есента плодове. Този плод е познат на човечеството още от дълбока древност.

0
595
Докато ябълката има статус на легенда, нейната близка роднина – крушата, е смятана за скучна.
Като цяло тя не присъства в ежедневното меню на повечето хора. Същото се отнася и за панкреаса – знаем, че имаме тази жлеза, но я забелязваме само ако се появи проблем с нея. Всъщност, панкреасът поема върху себе си по-голямата част от стреса на организма. И често не осъзнаваме как издевателстваме над него, като ядем пържени, тежки храни, много захар и мазнини.
Душевната мъка, чувството за разочарование, страхове, както и предателството също влияят на панкреаса. Крушата помага за възстановяването на тази прекалено натоварена жлеза.
Крушите имат благотворно въздействие върху храносмилането. Те са антиспазматично средство, успокояват лигавицата на стомаха и на тънкото черво, хранят добрите бактерии и унищожават лошите, паразитите и гъбичките, повишават съдържанието на хидрохлорна киселина в стомаха и намаляват нивото на лошите киселини, причинени от слуз и патогени като Хелиобактер пилори. Освен това възстановяват увредената от вредните бактерии лигавица.
Пресните круши са истински здравословен коктейл от полезни вещества, органични киселини, микроелементи – желязо, мед, цинк. В 100 грама плодове се съдържа 120 мг ябълчена киселина, 70 мг. лимонена киселина и до 3 мг оксалова киселина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here