КРАВИТЕ В РУСИЯ С ОЧИЛА ЗА ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ, ЩЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ МЛЯКО

0
1426
Освен очила в някои руски ферми вече използват и музика за повишаване на млеконадоя

Руските крави ще произвеждат повече мляко в бъдеще с помощта на очила за виртуална реалност (VR) и цифрови изображения на зелени, буйни ливади, съобщава британското издание The Independent.

С цел да се преодолее зимната депресия при кравите, руските учени са измислили специални очила за виртуална реалност, с които животното вижда сочна зелена трева на лятна поляна.

С VR очилата можете да се потопите в различни виртуални реалности. Те се използват приоритетно в компютърните игри, но намират и редица приложения в други области. Например полицията или пожарникарите използват тази техника за практикуване на спешни и терористични операции.

До момента тестовете с прототип на устройството са дали положителен резултат – кравите са по-малко стресирани и произвеждат повече мляко, което би трябвало да помогне на Русия да заеме важно място сред световните лидери в селското стопанство.

Точният дизайн на очилата за виртуална реалност за крави се държи в тайна, но някои особености вече са популярни в мрежата.

Според местните информационни служби, благодарение на „уникалната си форма“, очилата са перфектно адаптирани към анатомичните особености на кравата.

Една от фермите в северозападните части на Москва вече е започнала да тества прототипа и е постигнала положителни резултати. Учените уверяват, че ще продължат да наблюдават как изобщо това изобретение ще повлияе на производството на мляко.

Освен очилата, във фермите ще се появи и аудио оборудване, за да могат животните да слушат музика.

Русия инвестира все по-сериозно в местната млечна промишленост от няколко години, тъй като изпитва недостиг на млечни продукти, след санкциите върху различни храни от страна на ЕС. Страната трябва да може да се конкурира на международния пазар с нови иновативни методи, се казва в съобщението на руското министерството на земеделието.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here