Константинов: Според Световната банка сме влезли в клуба на богатите?!

0
149
Известният социалист, бивш зам.-кмет на Пловдив и ексобщински съветник Александър Константинов коментира актуалната тема, която Ви споделяме без редакторска намеса:
“Според Световната банка сме влезли в клуба на богатите?! Не мога да разбера как до вчера бяхме най бедната страна в ЕС, с най ниски доходи и най нисък жизнен стандарт и днес вече сме богати?!! Методиката явно нещо има нужда от подобряване.
Сметката е проста – всяка година умират 100 000 души и се раждат 50 000, следователно намаляваме годишно с един град като Пазарджик. За 10 години между 2011 и 2021 год. в две преброявания сме намалели с 800 000 души. Като разделиш БВП ( националния продукт) на по малко хора, резултата е по голям. Така по тази методика, тези които все още не сме отишли в небето ставаме все по богати.
В тази методика има и нещо верно. Знаете ли колко много хора живеят от рента- наеми от имоти ( ниви, магазини, заведения, апартаменти)? По селата – продадат една нива и се хранят една две години, а след това следващата. По градовете продават наследения апартамент от родителите и същото. Така живеем за сметка на миналите поколения. В най добрия случай се купува едно мини апартаментче в София или Пловдив на дъщерята, защото докато учи да не плаща наем.
Във всяко село или градче сутрин мъжете се събират на кафе в местната кръчма или магазинче. Ако седнеш да ги послушаш ще чуеш разговори само за пари. Имам лични впечатления за такива седянки. Здрави прави мъже, които се чудят как да спечелят пари без да работят. Пробвайте да попитате има ли някой мераклия да ви подреже асмата или храстите срещу заплащане. Ще ви изгледат като извънземен и ще ви дадат акъл как сам да си свършите работата. Знам и какво си мислят „Ще му работя аз на този богаташ, друг път“. Затова ще продаде още една нива и ще живее още три четири години.
Ето така ставаме все по богати според Световната банка.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here