КОЙ ЗАПАЛИ СМЕТИЩЕТО В ПЪРВЕНЕЦ?

0
3045

Сметището в Първенец гори за втори път за последните няколко дни. Като обществена медия ние си задаваме въпроса:

Кой запали сметището в Първенец?

Слуховете, които се носят в публичното пространство основно са два.

Първият, че това е дело на цигани от махалата в Първенец, които ходят да ровят за желязо и други отпадъци. Според местните палежът е заради това, че през последните няколко седмици не им се дава да влизат на територията на сметището. За отмъщения те му драсват клечката.

Вторият слух е, че палежът на сметището е дело на управата на обекта. Според запознати сметището оперира абсолютно незаконно от години. В него се изхвърлят нерегламентирано отпадъци, които изобщо не би трябвало да се намират там. За да не станат тези факти достояние на широката общественост и институциите управата на сметището е решила да прикрие следите, като го запали, за да заличи следите. Само че, пожарът е станал неконтролируем и всичко е напът да лъсне, в случай че се намери кой да се разрови надълбоко в далаверите на местната управа и директорът на сметището.

Дали е истина това, което си говорят под сурдинка хората от селото или слуховете ще се окажат просто слухове ще стане ясно, след като прикрючи журналистическото разследване на екипа на сайта.

Екипът на Родопи-инфо ще направи цялостно разследване на дейността на управата на сметището. Ще се търсят отговори на редица въпроси, които представляват интерес за широката общественост.

Очаквайте скоро нашите разкрития по темата!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here