Кои интересни събития да посетим в Пловдив през следващите дни

0
273

Предстоят почивните дни и се колебаете дали да се насладите на разходка или да посетите някое интересно събитие? Защо да ограничавате избора си само между две неща? Ако не знаете колко събития предстоят през почивните дни и идната седмица в Пловдив, ние ще ви ги кажем.

Киноманията в Пловдив е с адрес “LUCKY Дом на киното“ и се провежда между 18.11 – 04.12.2022 година.

В рамките на 17 дни на КИНОМАНИЯ ще видим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино – последните европейски и световни заглавия, както и няколко музикални и документални филми. Откриването бе на 18 ноември с документалния „Алилуя: Ленърд Коен, едно пътуване, една песен“.

В света на музиката ще се потопим и със „Сезария Евора“. Португалският документален филм разказва за световноизвестната певица от Кабо Верде и нейния дълбок, плътен и богат глас. „Сезария Евора“ ще гледаме на 30 ноември от 20:30 часа.
Един от акцентите на тазгодишния фестивал е новият филм на Стивън Спилбърг „Семейство Фейбълман“. Изповедният и напълно омагьосващ филм e обяснението в любов на великия режисьор към магията на киното. Ситуирана в края на 50-те и началото на 60-те години, тази почти автобиографична затрогваща приказка за израстването е разказана през погледа на Сами Фейбълман – момче, което се влюбва в киното и в неговото създаване. Прожекцията на „Семейство Фейбълман“ е на 3 декември от 18:30 часа.
В тазгодишната програма влиза и носителят на Златна палма от фестивала в „Кан“ „Идиотският триъгълник“. Вълнуващата скандинавска комедия, в която ще видим Уди Харелсън като капитан, ни качва на круизен кораб с куп богаташи, който попада в буря и много изненадващи събития. Филмът може да гледаме на 4 декември от 18:30 часа.
На големия екран в рамките на фестивала ще се срещнем с още няколко любими актьори в най-новите филми филми. Ралф Файнс и Джесика Частейн си партнират във великобританския „Опрощение“ на 25 ноември от 18:30 часа. Двамата са богата двойка, която убива при пътен инцидент беден мароканец и се опитват да прикрият случая.

В днешния съботен ден в Галерия “Артистика“ от 18:00 – 19:30 часа може да се насладите на “ALL THAT JAZZ: Самостоятелна изложба на Антония Дочева“ 

Авторката ще ни пренесе в света на джаза с над 25 рисунки.

„Джазът учи на живот с достойнство, подхранва порива към свобода, непримиримост към несправедливостите и призовава към промяна на света към добро. Той дава нужното за укрепване на духа, влива сили, създава общност. Джазът произнася истината. Създаването на тази музика е резултат на избор, в който има опора в ценности. Такива избори са правили великите Били Холидей, Ела Фицджералд, Нат Кинг Коул Дюк Елингтън. С темите още в началото джазът не отвръща поглед от проблемите, а ги осветява и призовава за решаването им. С развитието на темите се споделя знание за живота с любов, надежда и светлина. Джазът на всеки действа различно, но никога безразлично.“, споделя Антония, чието творчество неизменно се преплита с музиката през годините.

Кралският двор на Испания се мести в Държавна опера Пловдив от 19:00 часа, с едно от най-известните произведения на Верди по драмата на Шилер „Дон Карлос”- “ДОН КАРЛОС – Верди“ 

Историческата драма е изпълнена с дворцови интриги и действия на Инквизицията на фона на една невъзможна любов. Постановката на Нина Найденова се фокусира върху личния затвор на всеки от нас, където зад решетките стоят властта, политиката, религията, любовта и омразата. Спектакълът е игран на Фест шпиле в театъра на Караян в Залцбург, в зала Аудиториум в Испания и в редица други престижни оперни театри.

Концерт на „Ние сме КУ-КУ БЕНД“ в Пловдив също е днес от 20:00 часа в Комплекс С.И.Л.А.

„ Ние сме Ку-Ку Бенд“ гарантират едно незабравимо изживяване с най-емблематичните песни на групата.

На 20 ноември в Дом на културата “Борис Христов“ от 19:00 часа предстои Авторски спектакъл „Петък вечер“.

Четирима млади мъже, на които все по-рядко се удава възможност да се забавляват, ни разказват как може да мине една петъчна вечер, влизайки в различни роли. Показват ни кой е точният ключ и коя е правилната врата, а после демонстрират как петъчният запой може да разбърка пъзела. Водят ни към един мечтан финал на вечерта, но влизането в тоалетната рязко променя всичко.
Разкриват ни точно колко пъти времето за подготовка трябва да надхвърля продължителността на самия купон. Потапят ни в един фрагментиран свят, издигащ в култ копнежа по свръхизживяването. Защото животът се живее само веднъж.
Постановката е подходяща за лица над 16 години.

На 23 ноември в Club Fargo от 18:30 часа предстои “УСПЕШНИТЕ: Среща със Стефан Вълдобрев“

Музикантът и актьор с дълга кариера е записал името си в история на няколко десетилетия в българската култура – от „Обичам те мила“ през 90-те, „Бряг с цвят най-зелен“ от 2009-а година, до „По-полека“ от 2019-а, само част от хитовете в богатата му музикална кариера. Освен нея той играе в множество успешни театрални спектакли, а също и в киното.

На 24 ноември: Изложба с „С дъх на мъх“ и „Сетива“ Творческа работилница в  бар “Котка и Мишка“ от 18:00 часа.

В рамките на творческа работилница „Сетива“ ще бъде сътворен един сетивен вълшебен експеримент свързан с минералите и ще бъде открита изложбата „С дъх на мъх“.

 

/lostinplovdiv.com/

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here