КМЕТОВЕ И ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ОБСЪЖДАТ МЕРКИТЕ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА

0
893

Днес, от 11:00 ч. на заседание се събира и Областният кризисен щаб за борба с коронавируса. Заседанието се свиква от областния управител Дани Каназирева, която е председател на кризисния щаб.

Ще бъдат обсъдени предприетите мерки на територията на област Пловдив, наличието на достатъчен брой легла в инфекциозните отделения на болниците и обезпечеността от защитни облекла и други предпазни средства.

В заседанието ще участват представители на  всички институции, ангажирани с проблема – РЗИ, болници, РД на МВР, Гранична полиция, Община Пловдив, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския лекарски съюз, Сдружението на общопрактикуващите лекари-Пловдив и Областната дирекция по безопасност на храните, кметове на общини.

Институциите в Пловдив действат в постоянна координация помежду си, съобщи пред Радио Пловдив областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. Тя подчерта, че болниците са в готовност да приемат евентуални пациенти с коронавирус – 46 легла са осигурени в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“, 36 легла са подготвени в болница „Пловдив“, има и резервни 10 легла във Военна болница. При необходимост могат да се осигурят легла и в Кожна клиника, а в болницата в Карлово са подготвени 10 легла.

Актуална информация за наличието на предпазни маски в Пловдивска област ще бъде получена на заседанието на Областния кризисен щаб. На него ще бъде взето и решение за дезинфекция в градския транспорт и обществените институции, включително болници и ДКЦ-та, уточни Дани Каназирева.

В изпълнение мерките на Националния оперативен щаб община Пловдив забранява провеждането на културни събития и мероприятия на закрито и масови културни събития и мероприятия. Спортните мероприятия ще се провеждат само при закрити врати (без публика), за да се намали рискът от разпространението на COVID-19.

Ръководителите на общинските лечебни заведения са инструктирани да повишат нивото на хигиената във всички обекти и да оказват пълно съдействие на гражданите, които искат да получат допълнителна информация и разяснения по отношение на заболяването COVID-19.

Призивът към гражданите е да спазват висока лична хигиена, да запазят спокойствие и да се информират от официалните източници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here