КМЕТЪТ НА РОДОПИ ПАВЕЛ МИХАЙЛОВ ЩЕ НАПРАВИ И НЕВЪЗМОЖНОТО ДА ИМА НОВ МОСТ В ПЪРВЕНЕЦ

0
7467

Спешна проверка направи кметът на община Родопи Павел Михайлов на моста, който свърза част от населението на село Първенец с центъра на селото.

Хората от селото споделиха , че е опасно за преминаващите коли и пешеходци. Няма видимост от двете страни. Те допълват, че преминават със страх през съоръжението. По думите им става ясно, че блокове са износени и от тях стърчи арматура, на места асфалтът е изчезнал и се виждат металните шини.

Експлоатационният срок на моста изтича в края на годината, общината заложи 100 хиляди лева и започна незабавни действия за проектиране на нов.

На проверката  присъстваха собственика на фирмата, ангажирана с проектиране на новото съоръжение инж. Ясен Ишев и кмета на селото Ренета Плевнелиева.

Изграждането на новото съоръжение ще струва около 2 милиона лева. Тъй като общината няма пари за нов мост ще разчита на подкрепа от държавата.

Още през месец февруари сме изпратили писмо до премиера Бойко Борисов с молба да получим пари от държавния бюджет, обяснили сме, че ако не се намери решение, края на месец ноември по моста ще е забранено да се преминава, ситуацията с пандемията забави работата, коментира кметът Павел Михайлов.

Проектът е почти готов, стана ясно по време на днешната инспекция. Той предвижда на мястото на опасната бетонна конструкция да се изгради нов стоманобетонов мост с габарити малко над 12 метра. Предвидено е 7-метрово пътно платно и тротоари от двете страни.

„Съоръжението е временно, тъй като през 2014 г. придошлата река отнесе старият мост”, обясни кметът на селото Ренета Плевнелиева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here