Кметът на Пловдив Костадин Димитров и новият посланик на Китайската Народна Република обсъждат бъдещи сътрудничества

0
119

Кметът на Пловдив, Костадин Димитров, се срещна с новия посланик на Китайската Народна Република, Н. Пр. Дай Цинли, за обсъждане на възможностите за по-тясно сътрудничество между Пловдив и Китай в различни сфери като икономика, туризъм, земеделие и образование, съобщават колегите от plovdiv-info.com

„Пловдив е най-големият индустриален център в България, който привлича множество чуждестранни инвестиции. В лицето на Община Пловдив ще намерите надежден партньор за бъдещи сътрудничества и ще се радвам да развием нашите взаимоотношения допълнително,“ подчерта кметът Костадин Димитров.

Посещението на Н. Пр. Дай Цинли беше по случай 75-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай. В рамките на визитата бяха обсъдени няколко ключови инициативи за задълбочаване на сътрудничеството.

Кметът и Нейно превъзходителство обсъдиха възможностите за разширяване на местното сътрудничество с побратимените китайски градове Чанчун и Шънджън. Сред основните теми на разговора бе и предстоящото дарение на стотици божури от град Хъдзъ, които ще бъдат засадени на подходящо място в Пловдив до септември, с последваща официална церемония.

Китайското посолство отправи покана към Община Пловдив за участие на изложение за внос на продукти в Шанхай. Това изложение цели да популяризира чуждестранни стоки на китайския пазар и представлява отлична възможност за местния бизнес в Пловдив.

В края на срещата Н. Пр. Дай Цинли предложи Пловдив да бъде домакин на фестивала на „Драконовите лодки“ през 2025 година. Този традиционен празник в Китай може да донесе допълнителна културна стойност и да засили връзките между двата народа.

Срещата между кмета на Пловдив, Костадин Димитров, и посланика на Китайската Народна Република, Н. Пр. Дай Цинли, открива нови възможности за сътрудничество и развитие между Пловдив и Китай. Това е значима стъпка към укрепване на икономическите и културните връзки между двата народа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here