КМЕТЪТ НА ОБЩИНА „РОДОПИ” ИНСПЕКТИРА СТРОЕЖА НА ДЕТСКА ЯСЛА В ЯГОДОВО

0
2001

Инспекция на новоизградената детска ясла в село Ягодово направиха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и хора от екипа му, научи Родопи-инфо.

Строителните дейности там са приключили през септември миналата година, в мандата на предишното ръководство на общината. Към днешна дата остава само помещенията в постройката да бъдат обзаведени, а сградата газифицирана.

Постройката е заварена на груб строеж, а идеята е била тя да се използва за социална кухня. В преустройството й общината е вложила 170 хиляди лева. След преустройството е предвидена една яслена група за 16 деца, обособено е място за занималня, кухня и спалня.

„Осигурени са 30 хиляди лева за обзавеждане. В бюджета тази година са заложени още пет хиляди лева за включване в газовата мрежа”, коментира кметът Павел Михайлов.

Той поясни, че се очаква новоизградената ясла да отвори врати в края на пролетта на тази година.

Павел Михайлов посети и училище „Неофит Рилски” в селото. Повод за посещението му е, че в двора на учебното заведение има почти самосрутила се сграда, която застрашава живота и здравето на децата вече години наред, но досега никой не е взел мерки за събарянето й.

След инспекцията на обектите в Ягодово кмета  възложи спешно да бъде калкулирана сумата, необходим за премахване на опасната постройка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here