КМЕТ ОТ ГЕРБ ПЛАЩАЛ ПО 260 ХИЛ. ЛВ. ЗА МЕДИЕН КОМФОРТ

0
3301

260 хил. лева е струвал медийният комфорт от началото на годината до септември 2019 година на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов от ГЕРБ. Това заяви наследникът му Румен Томов, който на местните избори се яви независим кандидат за кмет на града, подкрепен от БСП и спечели кметското място.

По думите му за 2018 година сумата е подобна – 210 хил. лв.

„Спирам всички договори на Община Благоевград с медии“, заяви Томов и допълни, че в отдел „Култура“ разходите са космически суми.

„Нямам намерение да инвестирам пари в този медиен комфорт. Който иска да пише нещо, да го пише. Който иска да търси истини, да го прави. Вие сте журналисти, имате карт бланш да работите“, категоричен е Томов. „Ако усетите, че сме стъпили накриво, разследвате и публикувате“, допълни той.

Кметът на Благоевград обяви колко е струвал и банкетът на общинарите миналата година – 45 хил. лв. Елхата и украсата за Коледа били на стойност 56 хил. лв.

Томов заяви, че тази година сумата за празничната украса е 13 хил. лева, а парите за заря и фойерверки ще се дарят на дете с увреждания, след като това се гласува от Общинския съвет.

Така например фестивалът „Франкофоли“ по план е трябвало да струва на Община Благоевград  550 хил. лв, но са похарчени над два пъти повече средства – 1,6 млн. лв.

Джаз фестивал е предвиден да струва 65 хил. лв. от общинския бюджет, но разходите, отчетени за него са на стойност над 84 хил. лв.

За фестивалът „Та-ра-ра-бумбия“ са предвидени 100 000 лева, но събитието е излязло около 200 000 лева.

Колко и какви суми е плащал бившият кмет на община „Родопи“ Пламен Спасов, за „медийно спокойствие“, Родопи-инфо ще разкрие за своите читатели в близките дни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here