КИТАЙ ПРЕНАСОЧВА 60 000 ВОЙНИЦИ В НАЙ-МАЩАБНАТА ЕКОЛОГИЧНА АКЦИЯ В ПОДНЕБЕСНАТА ИМПЕРИЯ

Площта, която ще бъде засадена до края на годината, е приблизително с размера на Ирландия

0
2435
Части от Народната освободителна армия, заедно с части от въоръжените полицейски сили на страната, бяха изтеглени от поста си, за да работят невоенни задачи, като например засаждане на дървета

Според съобщения в международните медии Китай е пренасочил над 60 000 войници, за да засаждат дървета, в опит да се бори със замърсяването, като увеличи горското покритие на страната. 

Китай е втората страна след Австралия, която подема безпрецедентна залесителна акция, в опит да подпомогне екологичното равновесия на планетата. За целта огромна войскова част от Народната освободителна армия, заедно с части от въоръжените полицейски сили на страната, бяха изтеглени от своите постове по северната граница, за да работят по невоенни задачи във вътрешността.

Китайското правителство взе възхитително решение и ще даде пример за това как трябва да бъде опазена планетата.

Според вестник „Азия Таймс“,  който първи съобщи новината, по-голямата част от войските ще бъде изпратена в провинция Хъбей, която обгражда Пекин. Районът е известен като основен виновник за производството на прословутия смог, който покрива столицата на Китай.

Операцията е част от плана на Китай да засади най-малко 84 000 квадратни километра дървета до края на годината, което е приблизително равно на територията на Ирландия.

Целта е да се увеличат горските площи в Китай от 21 на сто от общата площ на страната до 23 на сто до 2020 г.,  съобщава вестник „Китай днес„.

Джан Цзянлун, ръководител на китайската Държавна администрация по горите каза, че до 2035 г. цифрата може да достигне до 26%.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here