Карлово отбелязва традиционния Празник на розата с редица събития

0
111

Празникът на розата е един най-забележителните празници в Община Карлово, посветен на красотата и на безценния символ на нашата страна – маслодайната роза.

От дълги години в празничния ден градът се изпълва с красота и настроение, танци и песни и с неустоимия аромат на нейно величество Розата.

Тържествата в деня на празника започват рано сутринта с възпроизвеждане на уникалния ритуал „Розобер“ в розовите масиви край града и продължават през целия ден. От розовите градини празникът се пренася в центъра на града, където тазгодишната Царица на розата Антония Лалова ще благослови жителите и гостите на града и ще пожелае здраве и берекет. Кметът на общината ще връчи на новоизбраната Царица на розата символа на Карлово – Златната роза, който тя трябва да пази в продължение на една година.

Ето и програмата на събитията през целия месец май:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

През целия месец май ще има дейности свързани с големия “Празник на розата“. На 20 май се състоя и един от най-интересните ритуали “Наричане за добра реколта“, който е предшественик на големия празник в Карлово.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here