КАКВО ВПЕЧАТЛЯВА ЧУЖДИТЕ ТУРИСТИ В БЪЛГАРИЯ?

0
44
И сами си знаем, че родината ни е приказно място и разполага с уникална природа и дружелюбни хора. Но какво всъщност впечатлява най-много чуждите туристи, които посещават страната ни?

Интересно е от какво се впечатляват чуждите туристи, когато стъпят за първи път в България.

Много от тях признават, че първото, което ги изумява, е разнообразието и красотата на българската природа. Тук имаме всичко – красиви планини, бели пясъчни плажове, прохладни долини, гори и всякакви природни чудеса.

Туристите са повече от щастливи, че могат да се насладят на толкова много и различни спиращи дъха гледки, разположени на толкова малка територия.

Само 3-4 часа път например делят чуждестранните гости от Черноморието, след като веднъж са разгледали столицата.

Второто, което ги кара да сипят суперлативи за България, е храната.

За стандартите на повечето чужденци, тя е изключително евтина, и е много вкусна. После те с удоволствие разказват за това как са опитали някои традиционни български специалитети като шопска салата, баница, мекици и разбира се, питието, с което сме известни по света – българската ракия.

Добра дума от чужденците ще чуете и за пословичното гостоприемство на българина.

Дори и не всички тук да говорят английски, в повечето случаи са благоразположени към другоземците.

Веселият ни нрав и способността ни да се радваме на малките неща са друга основна черта, която впечатлява туристите. Много от тях с умиление си спомнят как са танцували хоро на българска народна музика или са купонясвали в някой клуб край морето до първите лъчи на изгрева.

И не на последно място – почивките в България излизат на чуждите туристи изключително евтино. Тук могат да почиват в луксозни 5-звездни хотели, неотстъпващи по нищо на други подобни по света, но за значително по-малка сума.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here