КАКВО ДА ПОДАРИТЕ НА НОВАТА МАЙКА СЛЕД ИЗПИСВАНЕ ОТ БОЛНИЦАТА

0
2273

Появата на бебето е празник за родителите и близките. Всеки бърза с поздравления и подаръци. Иска неговият подарък да е запомнящ се, да влезе в употреба и, естествено, да е практичен.

Изборът

Ако отидете на свиждане в болницата, занесете нещо сладко – шоколад, плод, сок. Това не е моментът да се правят други подаръци. В този период жената е твърде слаба. Занимава се основно с бебето и чака с нетърпение да се прибере у дома. Затова оставете подаръците за по-късен етап – след като се прибере вкъщи.

Ако ще я посрещате при изписване от родилото, занесете букет с цветя и балони. После се погрижете цветята да не останат в стаята, където ще е новороденото. Тази предпазливост не е излишна, заради риска от алергии, който повечето цветя носят.

За да не се дублират подаръците, е добре роднините да се разберат помежду си. Напоследък е актуален подход, дошъл от запада – младите правят списък с неща, които ще им трябват, и всеки роднина избира от него какво да подари.

Така се избягва подаряването на еднакви вещи, спестяват се неприятни ситуации подаръкът да се окаже ненужен и никога да не влезе в употреба – например кашон с памперси от марка, която родителите не искат да ползват.

Ето няколко предложения за подарък на майката:

Рамка за снимки. Повечето родители правят куп снимки, за да запечатат милите спомени от първите дни на бебето. След това добавят още кадри – как бебето суче, във ваничката, как плаче … и могат да направят изложба вкъщи. От полза ще е рамка, в която да подредят кадрите.
Друг вариант е – фотоалбум. Напишете нещо за спомен на първата страница. Така семейството винаги ще си припомня, че този албум е от вас.

Комплект за отпечатък. Повечето комплекти, които се продават у нас, включват рамка за снимки и отпечатъци от крачето и ръчичката на бебето. След като мекият материал престои, той запазва следата. Остава да се сложи надпис, и споменът е готов да бъде закачен на стената.

Бейбифон. Аудио или видеосистема за наблюдение на бебето, което е в съседната стая. Това ще помогне на майката спокойно да се занимава с домашните си задължения или да почива, без да се тревожи, че е изпуснала от поглед бебето.

Теглилка. Полезен подарък за всяко младо семейство. Особено, ако бебето се кърми. Така майката ще може да проверява преди и след хранене, дали то суче добре.
Проверката е особено важна за недоносените бебета, чието тегло трябва да се следи всеки ден.

Маса за повиване. Смяната на памперсите и хигиенните грижи може да се правят и на кревата, но в първите месеци за майката това е трудно и ще натоварва прекомерно много гърба ѝ. Специалната маса е с подходяща височина, на нея може да се прави и масаж. Някои модели имат приспособление, в което влиза коритото – така бебето може да се къпе, без нужда човек да стои наваден или клекнал, съветват експертите от сайта yaposlerodov.ru.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here