Какви ще бъдат максималните температури през октомври

0
269

Предимно слънчево и сравнително топло време  ще бъде през първата половина на октомври. Валежите ще са малко и предимно слаби, показва прогнозата на НИМХ.

До 15 октомври ни очакват температури над обичайните норми за тази част от годината, а валежите ще са малко. Днес на 2 октомври, изгледите са за предимно слънчево време. Слаби превалявания ще има на места в Централна България. Вятърът е предимно слаб до умерен, с максимални температури между 22 и 27 градуса.

Утре и в сряда – предимно слънчево време със слаб вятър. Сутринта обаче, на места в низините и котловините ще има краткотрайни мъгли. Шофирайте особено внимателно в тези условия с намалена видимост. Тогава изгледите са за минимални температури между 7 и 12 градуса, и максимални – между 23 и 28 градуса.

В четвъртък на 5 октомври, от запад на изток предстоят превалявания, най-вече над планините и Североизточна България. Ще има и усилване на вятъра до умерен. Към петък тази седмица ще има променлива облачност, слънчеви часове и почти няма да има валежи.

В събота и неделя времето ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над Източна България. Тогава максималните температури ще са малко по-ниски – между 21 и 26 градуса.

В седмицата от 9 до 15 октомври прогнозата е за предимно слънчево и сравнително топло време за тази част от годината. Към 13-14 октомври се повишава вероятността за превалявания и малко по-ниски температури.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here