НОВИТЕ ГЛОБИ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ РАЗКРИХА ОТ КАТ

0
2289

Инспектор Здравко Гагъшки от ОДМВР-Пловдив разкри какви са новите глоби за превишена скорост в градски и извънградски условия. Той направи това по време на демонстрацията на технически средства и системи, използвани от „Пътна полиция“, пише marica.bg.

С тази презентация приключи семинара, организиран от Главна дирекция полиция и МВР под надслов „Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно“. Събитието се проведе в хотел в Пловдив.

Глобите за скоростни нарушения в градски условия:

С до 10 км/час над разрешената скорост – 20 лева;

От 11 до 20 км/час – 50 лева;

От 21 до 30 км/час – 100 лева;

От 31 до 40 км/час – 400 лева;

От 41 до 50 км/ час – 600 лева.

Извън населено място глобите се различават, като стойността е леко по-занижена. За всяко превишение с над 50 км/час от разрешената скорост глобата е 700 лева, като за всеки 5 километра – санкцията става с 50 лева отгоре.

Предишна статияИ ЕРИК РОБЪРТС ИСКА РУСКО ГРАЖДАНСТВО
Следваща статияИЗМАМА ЛИ Е ТОМБОЛАТА С МЕРЦЕДЕСА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ?
Михаил Филипов е журналист с дълга кариера в печатни и елекронни медии. Завършил е факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по PR и масови комуникации в редица престижни международни организации, като Националният Демократичен институт към конгреса на САЩ. Бил е кореспондент и раследващ журналист за редица национални медии. От 2015 г. работи като репортер на свободна практика и консултант по въпросите на електронните медии и масовите комуникации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here