Какви реформи предстоят в образователната система?

0
199

Голяма част от децата имат дигитални устройства, с които са се снабдили по време на онлайн обучението. Дори най-обикновеният таблет може да свърже ученика с дигиталния учебник, коментират директори на училища.

„Друго е интересно. От една страна искаме дигитална раница, от друга страна пък се появяват постове да не се полазват дигиталните устройства. Хем да не се използват в училище, в същото време повечето родители дават на децата таблета вкъщи”, коментира Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование.

Според него, ако един ученик има таблет, няма проблем да не носи учебници в училище.

Може да си използва таблета или неговият компютър.А и в повечето училища има големи дисплеи, на които самият учител може да покаже текста или каквото е необходимо ”, допълни Асен Александров.

Най-големият проблем според него е недоволството на учениците от обема на материала, който се преподава, както и от количеството домашни, които се дават.

„Материалът ако може да е много лесен, по-опростен и да постигат добри резултати. Ние можем да постигнем добри резултати, ако ни е такава амбицията. Има смисъл да имаш добри резултати, само ако тези добри резултати отразяват знания на европейско ниво”, коментира още директорът на училище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here