КАКВА Е ВИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“?

Из фейсбук публикации.

0
367

Да. От „АстраЗенека“ допуснаха стратегическа бизнес грешка, която ще им струва много – обявиха, че ще работят про боно и няма да калкулират каквито и да било печалби от ваксината си, гласи публикация на фейсбук потребителя Мартин Златков.

Тяхната ваксина единствено се продава на правителствата по света за под 2 долара дозата.

За информация, ето колко струват другите ваксини- 12 евро за „Пфайзер“ и 18 долара за „Модерна“.

Но времената са други и „работа в полза на човечеството“ вече е минус, а не плюс. Това само не изчислиха… Явно липсата на комисионни за всички по веригата се оказа проблем…

Корупционният натиск навсякъде по света очевидно е много, много висок. И фарма лобито на онези със скъпите ваксини внуши с истерична и скъпа черна PR кампания, че ваксината на „Астра Зенека“ „не е сигурна“ – напук на изявлението на СЗО, че е напълно безопасна, напук на липсата на каквито и да било убедителни доказателства.

Много скоро ще стане ясно официално, че ваксината на АстраЗенека е напълно безопасна – нещо, което се знае от ден първи. Но какво от това? Хората вече ще са уплашени и няма да искат ваксинация с нея. Тогава ще се отвори пазар за другите ваксини, нищо че правителствата ще ги плащат между 7 и 12 пъти по-скъпо от джоба на данъкоплатеца. С включените корупционни комисионни. Да има за всички!

Урокът? Не работи безплатно никога. Не се оценява. Даже пречи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here