КАК ДВАМА КИТАЙСКИ СТУДЕНТИ ИЗЛЪГАХА APPLE ЗА 1 МИЛИОН ДОЛАРА

0
2217

Двама китайски студенти, обучаващи се в Орегон, САЩ са успели да изкарат 895 800 долара на гърба на технологичния гигант Apple, в рамките на само две години, съобщава The Oregonian.

Двамата изобретателни измамници Янджиянг Жоу и Гуан Цзян са студенти, които изучават инженерни науки в Щатския университет на Орегон и Общинския колеж „Linn Benton“.

Младежите са измислили на пръв поглед доста простичка схема, която обаче е била засечена от Apple твърде късно.

Изобретателните азиатци са решили, че съвсем спокойно могат да вкарват фалшиви iPhone устройства от Хонконг и да ги предават на Apple за подмяна с претекст, че телефоните са повредени и не се включват.

Така Apple са приели цели 3069 фалшиви телефони, като част от политиката на Apple за подмяна „без въпроси“, и са заменили 1493 от тях с нови, на обща стойност почти 900 000 долара.

Оригиналните устройства са били изпращани към Китай, където единият от двамата младежи се е грижел да бъдат продадени.

Тук е интересно да се отбележи как една огромна технологична компания като Apple може да позволи подобна измама. Вероятно поради това, че не са били в състояние да включат рекламираните телефони, служителите на Apple не са проверили автентичността на върнатите iPhone.

Освен това, колкото и да изглежда парадоксално, Apple не изисква никакви доказателства за покупка, на основата на която да има претенцията за гаранция. Изглежда, че служителите на Apple, като коне с капаци, просто са следвали процедурата.

За момента и двамата китайски граждани са на свобода и поддържат усилено тезата, че не са знаели, че идващите от Китай телефони са фалшиви.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here