КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ЛОШОТО НАСТРОЕНИЕ СЛЕД ОТПУСКАТА?

0
1737

От време на време всеки има нужда от почивка от ежедневния живот и се отправя към място, далеч от суетнята. Една пълноценна почивка може да ви подмлади и зареди с енергия за месеци напред.

Докато й се наслаждавате обаче, мисълта за завръщането към обичайния живот може да започне да ви натежава. Макар да знаем, че няма друго място като дома, определена доза дискомфорт от завръщането ни тормози.

Следваканционният период е време, през което ни се стоварва много стрес. Трудно е да се справяме с ежедневните дела, а миналото пътешествие силно ни напомня за себе си.

Как да се справите с лошото настроение след отпуската?

Вземете си допълните дни почивка

Повечето от нас не си оставят и ден почивка след ваканцията. Връщат се у дома в неделя и от понеделник вече са в офиса. Не правете така, ако чувствате, че имате нужда от преход. Необходими са ден-два. Те представляват достатъчно време, през което да се пренастроите.

Разопаковайте багажа/Подредете го

Веднага след ваканцията трябва да се заемете с разопаковането на багажа, пране и подреждане по местата у дома. Този процес ви връща отново в руслото на обичайните дела.

Преживейте отново ваканцията

Щом сте разопаковали, подредили сте всичко по местата, можете да седнете и да се насладите на купищата снимки и сувенири, които сте донесли от ваканцията. Определено ще се усмихнете на няколко пъти и това ще ви зареди с оптимистично настроение.

Планирайте следващата си ваканция

Причината, поради която се чувствате зле, е, че ваканцията току-що е свършила. За да се настроите оптимистично, достатъчно е да заделите време, през което да планирате или да нахвърлите идеи за следващата.

Помнете, няма друго място като дома

Съвсем различно е да спите в собственото си легло, да ядете домашно приготвена храна, да се отпуснете в своето кресло и да се излежавате в него колкото часа искате. Това трябва да ви накара да се чувствате прекрасно у дома! Прибрахте се!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here