Къде се намират тайните болници, в които престъпници си сменят самоличността

0
151

Тайни клиники във Филипините предлагат услуги по пластична хирургия на укриващи се от закона престъпници, съобщи Би Би Си.

Две такива нелегални болници могат да бъдат затворени „през следващите седмици„, след като полицията нахлу в първата от тях в южното предградия на Манила през месец май, заяви говорител на полицията пред Би Би Си.

Инструменти за трансплантация на коса, стоматологични импланти и капки за избелване на кожата бяха иззети от друга подобна болница в Пасай Сити преди два месеца. „С тези неща може да се създаде напълно нов човек„, каза Уинстън Джон Касио, говорител на комисията за борба с организираната престъпност .

Смята се, че двете клиники, които ще бъдат закрити, са много по-големи от тази в Пасай, твърдят властите.

При акцията в Пасай бяха арестувани трима лекари – двама от Виетнам и един от Китай – китайски фармацевт и виетнамска медицинска сестра, като никой от тях не е имал лиценз за работа във Филипините.

Властите открили и апарат за хемодиализа, което навежда на мисълта, че в обекта с площ около 400 кв. м са се предлагали различни медицински процедури в допълнение към пластичната хирургия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here