ЮНКЕР: ПЧЕЛИТЕ СА ВАЖНИ КОЛКОТО ТРЪМП

0
2162
Снимка:AgriFoodToday

„Президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговите приятели са на мнение, че промените в околната среда са измислица. Според мен трябва да наблюдаваме околната среда, за да забележим признаците на промяна. Пчелите са важни колкото Тръмп.“, това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в речта си, посветена на природата.

Въпросът с опазването на околната среда бе сред темите на среща, посветена на гражданското общество и организирана днес в Брюксел от Европейския икономически и социален съвет.

Юнкер настоя, че политиците не стоят със скръстени ръце, и заяви, че има други също толкова важни въпроси като опазването на природата. Той съобщи, че в новия бюджет на ЕС до 2027 г. всяко четвърто евро ще бъде насочено за защита на околната среда.

Любовта си към пчелите Юнкер е коментирал и преди. Часове преди Доналд Туск да получи документът, с който Великобритания заявява, че напуска Европейския съюз през 2017 г., председателят на Европейската комисия е бил зает с това да разказва на членовете на комисията за любовта си към летящите насекоми, пише тогава Express.

Според твърдения, Юнкер е заявил „аз съм най-известният приятел на пчелите в Люксембург“.

Медията продължава, че политикът вдигнал копие на немския комикс „Приключенията на Мая“ като се засмял и казал, че въпреки че е алергичен към тях, той все пак иска да работи за тяхното опазване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here