Изобилие на мартенички от сръчните ръчички на децата от “Родопи“

0
82
Преди да пристигне Баба Марта децата от “Родопи“ запретнаха ръкави и омотаха бели и червени конци, като събраха в нишка обичта към традициите и днешния празник.  Те поръсиха плетките и връзките с много красота и мъниста. Заедно със своите помощници, децата сътвориха чудни мартенички за здраве и късмет.
По време на работилничката организирана от НЧ” Н.Йовчев-1921” село Храбрино под наслов: “ Да направим мартенички с мама, татко и аз.” бяха сътворени много красиви мартеници.
Много усмивки и добро настроение внесе творческата работилница за мартеници организирана и в село Златитрап.

Учениците в трети клас от ОУ“ Кирил и Методий“ в Браниполе правиха мартеници с г-жа Анета Колева и много се забавляваха.

Работилничка за мартенички се проведе и в Кадиево. Там децата сътвориха мартенички за чудо и приказ.

Децата от ДГ „Първи Юни“ в Брестовица се включиха в работилничка под надслов „Мартеничка от мен за теб“, като заедно с Кметство Брестовица изработиха традиционни мартенички.

 

В читалището на Крумово може да закупите своите мартенички за празника от благотворителния базар, като подкрепите каузата им, която набира средства за ушиване на детски народни носии.

 

На всички деца и техните семейства желаем весели мартенски дни. Нека Баба Марта внесе много топлина в дните Ви, да Ви окичи с изобилие и здраве!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here