ИЗНЕНАДВАЩО: ДИЕТОЛОЗИ ОБЯВИХА САЛАТАТА „ЦЕЗАР“ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНА

Популярната храна съдържа калории, колкото в 3 чийзбургера

0
2447
Прочутата салата "Цезар" се оказа калорийна бомба, според австралийска диетоложка

Днес, на рафтовете в супермаркетите, в кафенетата и ресторантите, ни се предлага огромно количество продукти, които се считат за полезни, но понякога е трудно да се определи кой от тях е наистина необходим за нашето здраве, и кой е просто добър маркетингов улов, пише сайта Blitz.bg.

Австралийският диетолог Амелия Филирст заяви, че някои храни, които повечето от нас смятат за полезни, всъщност съдържат огромно количество излишни калории и вредни вещества. Тя изследва най-популярните митове за здравословни ястия, които обикновено се приготвят при диета. Тези храни включват салата Цезар, пилешки ролца и дори мюсли. Амелия Филирст също споделя информация защо трябва да спрете да ги използвате и как да намерите полезна алтернатива.

„Цезар“ 

Салатата „Цезар“ е много вкусно ястие. Изглежда, че може да е полезна, което се основава на факта, че съдържа листа от маруля и пиле, но дори не подозирате, че повече от 500 калории могат да се съдържат в една порция. Най-често салатата, предлагана в заведенията за хранене, включва сирене, пиле, яйца, напоени с масло и печен хляб, бекон и дресинг на основата на майонеза. Тези съставки съдържат голямо количество калории и мазнини. По този начин голяма част от тази салата в калории може да се сравни с три чийзбургера на Макдоналдс.

Ако искате да ядете здравословна храна, но не сте готови да се откажете от „Цезар“, можете да поръчате по-здравословна версия на това ястие. Например, помолете да не добавят крутони, а вместо майонезен сос поръчайте дресинг на базата на зехтин.

Диетологът също препоръчва да се предпочитат пресни зеленчукови салати, които ще осигурят на тялото ви много витамини и минерали, както и фибри, необходими за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here