Изложба, базар с дегустация на био продукти и фолклорен концерт за празника на Брезово

0
465
С богата тридневна програма ще бъде отбелязан тази година празникът на Брезово. Началото ще бъде поставено на 14 септември с детски пленер в родната къща на Златю  Бояджиев.
Ментор на младите таланти ще бъде художникът Съби Гавраилов, родственик на Златю. Съби е самоук художник, родом от Брезово, който работи и твори във Великобритания и е носител на множество международни отличия.
Вторият ден ще бъде посветен на фолклора и корените, както са нарекли и изложбата си художниците Съби Гавраилов и Стефан Добревски. Добревски, също родом от Брезово, живее и твори в Кристиансанд, Норвегия, където има ателие и галерия, а негови картини са притежание на частни колекционери от цяла Европа. “Корените“ще покаже избрани творби на двамата художници, свързани с родното Брезово, и ще бъде отворена за посетители и в събота от 10 до 19 часа.
След откриването на изложбата следва фолклорен концерт, който ще бъде воден от популярния радио глас Николай Чапански. Участие ще вземат самодейни състави, които ще участват и в надигравания. На традиционния базар ще бъдат предложени продукти на местни производители, а Консултативният център по биоземеделие ще открие щанд за дегустация на био и натурални продукти от региона.
В последния ден от празниците на брезовската чаршия ще се проведат турнири по бридж, силов трибой и канадска борба. Пред сградата на Общинска администрация ще бъдат представени две гостуващи изложби на талантливи деца от общините Брезово, Раковски и Марица. В по-късните часове на централния площад ще се изявят специалните гости от побратименото с Брезово молдовско село Колибабовка и техният художествен колектив „Българи“. Участие ще вземат още талантливи малчугани от детска градина „Вела Благоева“ и самодейци от читалището в Брезово. За доброто настроение на жители и гости ще се погрижи оркестър „Орфей“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here