Избраха новата Царица на розата в Карлово

0
156

Царица на розата – Карлово 2024 е Анна-Мария Враджева. Тя е на 16 години от Карлово и спечели оспорваната надпревара с 11-те кандидатки, които се бореха за най-красивата корона в Подбалкана.

Кметът  на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на красивата девойка един от символите на града – златна роза.

16-годишната Анна-Мария е ученичка в СУ „Васил Левски“. Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета. За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова.

Наградата на Асоциация на цариците на розата бе присъдена на новата царица и е за благотворителна кауза, избрана предварително от всички претендентки.

За първи път тази година конкурсът-спектакъл се проведе на открито на красиво изработена сцена в центъра на Карлово на площад „20-ти юли“. Розовата феерия събра хиляди граждани и гости. Девойките дефилираха в първи тур със спортно-елегантно облекло, подарено от бранда Sinsay, а във втори тур бяха облечени с елегантни рокли, специално изработени за всяко момиче от дизайнера с американска история – Ромина Сотирова.

Седемчленно жури в състав Антон Минев – земестник-кмет на Община Карлово /председател/ и членове: полковник Димо Гюдженов – началник щаб на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Ромина Сотирова – дизайнер, Боряна Кралева – прокурист на Българска роза АД, Десислава Ченчева – представител на „Еко Розова долина“ ЕООД, Станислав Богоев – управител на „Стил БХ Груп“ ЕООД и Николета Белорешка – представител на Асоциация „Царици на розата“, определи носителката на титлата и нейните подгласнички.

Царица на розата Карлово 2023 Антония Лалова предаде короната на Анна-Мария Враджева, която благослови земята и хората от Долината на розите.     Подарък от Община Карлово за всички девойки бяха прекрасните дизайнерски рокли, с които дефилираха. Царицата на розата бе удостоена с награда от 2000 лева, осигурена от „Българска роза” АД. Първата подгласничка получи награда от 1000 лева, осигурена от Българо-китайската фондация за култура. Наградата на стойност 700 лева за втората подгласничка предостави фирма „Дамасцена“ ЕООД. Наградата на Асоциация на цариците на розата на стойност 500 лв. бе осигурена от фирма „Мишел Интернационал“.

Новата Царица дарява сумата от наградата за лечението на Никол Радуйчева, която беше блъсната в Сопот.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here