Изборен туризъм в пловдивско село: Колко души има регистрирани в дома на кандидат за кмет

0
273

„2 деца, с двама зетове и две малки деца, 6 и ние с моята жена 8, майка ми и сестрата – 12. Точно 12 човека сме“. Така кандидатът за кмет на село Триводици край Пловдив – Симеон Димитров, обяснява защо в дома му има регистрирани 12 души.

В същото време мъж, пожелал анонимност, сигнализира, че в селото по настоящ адрес са регистрирани десетки, които не живеят и нямат имот в населеното място.

„Тук е страшно. В циганската махала има много регистрирани. Винаги в секциите се извозват от други села, които са регистрирани тука“, разказва информаторът на БТВ. По документи в няколко имота в Триводици има по около 20 души, сочи списъкът на регионалното министерство.

Кметът Димитров е кандидат за пети мандат. Миналите местни избори, на първи тур, той получава 441 гласа – с точно 146 повече от опонента си, показва справка в сайта на ЦИК. На настоящите местни избори той не успя да спечели, като получи само 309 гласа, а опонента му Валрий Тошев 430.

„Знам, че някъде около 30 човека са в негови къщи, на кмета. Имаше един, който работеше в земеделска служба – Личев се казва, той е регистриран в дома на кмета. Той идва на всички избори да гласува за него с цялото си семейство. Тия дето уреждат земеделски субсидии. Другият се казва Стоил с цялото си семейство, от Пазарджик, от Хаджиево още едно семейство“, обяснява още анонимният информатор.

На адреса на кмета – на улица 18-та в селото, по списък живеят 12 пълнолетни. Кметът отрича да има общо с всички регистрации на външни хора в селото. За Личев твърди, че не е чувал преди.

Споменатият Ангел Личев е шеф на Областната дирекция „Земеделие“ – Пловдив. Дирекцията контролира и работата на мнозинството от жителите на Триводици като земеделски производители. Проверява какви площи обработват, организира търгове за аренди и подписва наказателни актове за нарушения.

Самият земеделски директор Ангел Личев обаче казва друго – че наистина е регистриран на адреса на кмета.

„Регистриран съм на адреса на Димитров, защото до преди две години работих в Стамболийски като началник на общинската земеделска служба. От тази гледна точка съм оставал да спя много пъти у тях. Имот там нямам. С Димитров се познаваме, но не мога да кажа, че сме близки. По повод сигнала Ви за изборен туризъм, мога да кажа, че дори не знам дали тази година ще гласувам на изборите“, обясни Личев.

От проверка в официалната страница на ГРАО става ясно, че Ангел Личев е подал заявление, че ще гласува на тези избори именно в Триводици. Същото е направила и съпругата му. Имената им са и в избирателния списък с жителите с настоящ адрес в селото, които ще гласуват на местния вот. Те са точно 33-ма. Повечето – земеделци с постоянен адрес извън Триводици, разказват местните.

Партията, която го издига, е БСП. От там отговориха по случая, че ако те са с документ за съгласие на собственик, в това няма нищо незаконно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here