Иран започна удара по Израел с мащабна атака с дронове

0
117

Иран е изстрелял серия от въздушни дронове срещу Израел, съобщиха от израелските отбранителни сили (IDF), което изглежда отбелязва началото на широко очакваната атака.

Израелската телевизия Channel 12 казва, че залпът се очаква да достигне Израел в 02:00 часа в неделя (23:00 GMT в събота).

В съобщението се казва, че израелските сили са в повишена бойна готовност и „наблюдават всички цели“.

Иран обеща да отмъсти за нападението срещу консулството му в Сирия на 1 април, при което бяха убити седем военни офицери, включително висш командир.

Иран обвини Израел в извършването на тази атака. Израел нито потвърди, нито отрече.

Малко преди новината за изстрелването на дронове от Иран, израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че „отбранителните системи“ на страната му са били разположени.

„Готови сме за всеки сценарий, както в отбрана, така и в нападение. Държавата Израел е силна. IDF е силна. Обществото е силно.

„Оценяваме САЩ, които стоят до Израел, както и подкрепата на Великобритания, Франция и много други страни“, каза той.

Два източника по сигурността в Ирак казаха, че десетки безпилотни самолети са били забелязани да летят от Иран към Израел над иракското въздушно пространство в това, което Iranian Press TV нарече „мащабни удари с дронове“ от Революционната гвардия.

Пенсионираният израелски генерал Амос Ядлин каза пред новините на Channel 12, че иранските дронове са оборудвани с 20 кг експлозиви всеки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here