И ОБЩИНА „РОДОПИ” С ПРИЗИВ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ДА НЕ СПИРАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ

0
929

След като преди дни кмета на Пловдив Здравко Димитров призова гражданите, въпреки извънредното положение в страната, да си плащат местните данъци, вчера същото стори и кмета на община „Родопи” Павел Михайлов, който прикани всички граждани, които имат възможност, да платят задълженията си към общината.

Заради тежката ситуация , в която е изправена цялата страна се налага общините да правят непредвидени разходи, като спазват разпоредбите на Националния кризисен щаб за ограничаване разпространението на COVID -19 и борба за опазване здравето на хората.

Опасната зараза наложи извънредна дезинфекция на административните сгради в общината. Мерките за превенция на разпространението на коронавируса включват допълнително да се почистват всички съдове за смет по селата и местата, около контейнерите. Закупуват се препарати за дезинфекция и лични предпазни средства.

Със затопляне на времето населените места са застрашени и от нова опасност. Нараства популацията от кърлежи, затова не бива да се пропуска редовната обработка на зелените площи.

В населените места в община „Родопи” възникват неотложни инфраструктурни ремонти, които трябва да бъдат извършени.

„Данъците на гражданите в този труден момент ще подкрепят бюджета и извънредните разходи, които се налагат заради епидемията“, призовават от ръководството на „Родопи”. Затова от администрацията се обръщат към фирмите и гражданите, които имат възможност, да внесат задълженията си в срок.

Общината призовава това да стане по административен път, като се използва разкритата банкова сметка, която е публикувана на официалния сайт на общината.
Задължително е да се упомене код за вида на плащането.
http://rodopi-bg.org/index.php…

Остава възможността за плащания в брой, като това може да се извърши в сградата на улица „Скайлер” в Пловдив или в кметствата по населените места, където администрацията е осигурила безопасен пропускателен режим.

Всички служители на дирекция „Местни данъци и такси” при община „Родопи” ще оказват пълно съдействие при предоставянето на информация по телефона и по имейл.

„Сега, повече от всякога институциите и обществото трябва да работим заедно, да сме единни и да разчитаме на взаимопомощ! Ние, като всяко едно семейство, сме засегнати малко или много. Променя се обичайният ти начин на живот, но когато всичко отмине трябва да се изправим бързо и да продължим. Затова вярвам, че бъдещето на общината ни е в споделената отговорност”, заяви кметът на „Родопи” Павел Михайлов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here