Зимата постепенно се оттегля, слънцето грее по-силно, денят става по-дълъг – прекрасно време за майчинство и щастливо време за тези, които идват на бял свят в този сезон.

Ето какво казва науката за особеностите на бебета, родени през март.

  1. Те  имат потенциал да се изкачат в служебната йерархия

Бебетата, родени през март, имат висок шанс да заемат ръководни постове, когато пораснат. Изследвания сочат, че по-висок процент от изпълнителните директори, са родени през март, в сравнение с другите месеци. Проучване след 375 души на ръководен пост пък удостоверява, че 12,5% от хората на високи административни позиции са родени през месец март. Този факт се обяснява с това, че когато тръгнат на училище, те са по-големи от съучениците си, родени по-късно през годината.

  1. По-рядко страдат от късогледство, в сравнение с тези, родени през лятото

За разлика от бебета, родени през юни и юли, мартенските отрочета минават без проблем профилактичния преглед при офталмолога и той рядко открива аномалии.

Проучване сред 300 000 деца е доказало, че пролетните бебета много по-рядко страдат от аномалии и рядко при тях се диагностицира с късогледство.

  1. Те са оптимисти по природа

Проучване от 2014 г. доказва: мартенските деца (както и родените през април и май) по принцип са родени оптимисти. Те са с висока емоционална реактивност, което значи, че имат по-позитивно отношение към живота.

  1. Имат по-нисък риск от астма

В този месец праховите кърлежи са в изобилие и вероятно са проблем за всички, които страдат от алергии. Не и за родените през март, които в голяма степен са пощадени. Според проучване, те имат по-нисък риск от астма, вероятно защото ранната среща с праховите кърлежи в детството им е изработила имунен отговор.

  1. Те са тип „сова“

Проучвания върху съня сочат, че децата родени през пролетта и лятото по принцип си лягат по-късно, в сравнение с тези, родени през зимните месеци. Така че най-вероятно по-късно в живота те ще са по-активни и ще работят пълноценно до по-късно през нощта.

  1. Под знака на Риби и Овен

Под тези два астрологични знака – бебетата, родени между 1 и 20 март са оптимистични Риби, докато тези, родени след 20 март, са под знака на Овена – страстни и буйни, и въобще не е препоръчително да спорите с тях. Така че още от детството си спестете нервите и кавгите по въпроса за лягането вечер в ранен час.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here