ХОРАТА НЕ ЧАКАТ БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА, А САМИ ЗАПРЕТВАТ РЪКАВИ И ПОЧИСТВАТ УЛИЦИТЕ

0
881
Падналият сняг и ниските темеператури са тема номер 1 в населените места от “Родопи“ в този момент. Много от пътищата в красивите Родопски села са заринати от сняг и повечето от хората не чакат снегорините, а хващат лопатите и чистят сами, за да се придвижат. В някои от тях снегопочистващи машини няма и хората никога не са разчитали.

Читател пише до Родопи- Инфо, че пътищата в село Лилково не се почистват, снегорин не идва до селото и всички улици са неопесъчени, заледени и покрити с много сняг. Повечето от хората питат: „Къде са снегорините, г-н Михайлов?! Как да се приберем и как да отидем на работа? „

Публикуваме снимките и видеата, които получихме от читателите живеещи в село Лилково.

В съседното село Ситово разполагат със снегопочистваща машина, която работи непрекъснато за почистване на улиците още от вчера вечерта. Вътрешно почистватване на улиците в селото предстои отново и ще се извършва докато спре снеговалежа.

Няма налично описание на снимката.
село Ситово
Може да бъде изображение със сняг
село Ситово

Отново по информация от нашия читател, село Лилково не разполага с такава снегопочистваща техните. За това на жителите в селото им се налага постоянно сами да почистват вътрешните улици, за да стигнат до колите си и да могат да се движат.

В сигнала нашият читател споделя още: “През изминалата година са били отпуснати средства за закупуване на ротор за нуждите на селото, който обаче се ползва само за почистване на малка част от селото, а именно улицата пред дома на кметския наместник и малка част от още една-две улици. Всички местни жители споделят мнението ми, че кметът на общината и кметския наместник не са осигурили необходимата техните за почистване на вътрешните улици в селото и това е проблем от години.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here