ХИЛЯДИ ВАУЧЕРИ ЗА БЕЗПЛАТЕН WI-FI ОТ БРЮКСЕЛ ЗА ОБЩИНИТЕ

Схемата WiFi4EU на обща стойност 120 милиона евро се провежда чрез поредица от покани и обхваща всички 28 държави-членки на ЕС

1
2520

ЕК отправя покана до общините в ЕС да кандидатстват за 3400 ваучера по 15 000 евро, с които да създадат безплатна Wi-Fi мрежа на обществени места, включително градски зали, обществени библиотеки, музеи, паркове и площади.

Поканата ще бъде отворена за ден и половина – от 13ч., централноевропейско време на 4 април до 17 часа централноевропейско време на 5 април, съобщиха от институцията.

Схемата WiFi4EU на обща стойност 120 милиона евро се провежда чрез поредица от покани и обхваща всички 28 държави-членки на ЕС, Норвегия и Исландия. Веднъж щом се регистрират на специалния портал WiFi4EU, общините ще могат да кандидатстват за ваучер само с едно кликване.

Комисията избира получателите по метода „първи дошъл, първи обслужен“, като гарантира географски баланс. Първата покана за кандидатстване бе отправена през ноември 2018, като над 13 000 общини от цяла Европа внесоха кандидатури и получиха 2 800 ваучера.

Подробности за кандидатстването ще откриете тук .

1 КОМЕНТАР

  1. Сега тия гламасаци дето стоят в общината и си бъркат в носовете по цял ден ако се „самосезират“ и вземат да кандидатстват, че и ако спечелят ще стане прекрасно. Макар, че по-скоро ще стане, а дано, ама надали!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here