Хиляди мъртви риби изплуваха край бреговете на Гребната база в Пловдив

0
180

Тревожен сигнал от Пловдив. Хиляди мъртви риби изплуваха в Гребната база на града. Гледката шокира разхождащите се и спортуващите около канала граждани, които гледат и недоумяват на какво се дължи това.

Над района се носи неприятна миризма на мърша, вероятно от разлагането на мъртвата риба. От Община Пловдив посочват, че има проблем и то е свързан със зарибяването на канала. Те съобщиха, че вчера от Българската федерация по спортен риболов са зарибили канала с 800 килограма каракуда заради предстоящо събитие от календара на Федерацията.

„Във водата няма отрова, която да причини масовото измиране на рибата, която пуснаха спортните риболовци в понеделник. Ако водата имаше проблем – щеше да измре и другата риба, която е по-отдавна в канала. За наличие на отрови не може да се говори”. Това заяви специалистът по екология и аква култури доц. Ангел Цеков.

По думите му рибата, която е измряла, е от вида сребриста каракуда, която се използва за спортен риболов.

„Това, което имаме като информация от хората, транспортирали рибата е, че тя е от водоем в Хасково Вероятно при улавянето ѝ е била наранена, което е довело до измирането ѝ”, посочи доцент Цеков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here