„ГУСТО МИ Е ЗА КЮЧУКА” ЕПИЗОД ОТ КОМЕДИЯТА „КРИВОРАЗБРАНАТА ПОЛИТИКА“

0
2326
"Днес издигнахме кандидатурата на Илиян Велков за кмет на район Южен в Пловдив." Това написа под тази смика на стената си във Фейсбук адвокат Георги Колев

„Густо ми е за Кючука”! С този слоган ще превзема сърцата на гласоподавателите, устремилият се към кметския пост, в пловдивският район Южен, репортер от „Господари на ефира” Илиян Велков, познат повече като „Густо ми е, Велков”.

Както често се казва в такъв случай, ако не беше тъжно, щеше да е смешно! Мнозина сметнаха, че това е шега или в най-добрия случай за провокативна акция с цел фокусиране на общественото внимание върху някакъв обществен проблем.

Оказа се обаче, че кандидатурата за кмет на район Южен на Илиян Велков бе обявена днес от адв. Георги Колев, съвсем сериозно!

Велков работи като журналист от 14 години. Пътят му започна от Пловдивска обществена телевизия и стигна чак до „Господари на ефира“ – предаване с доста спорна репутация, което бе спряно, след скандални разкрития за дейността на някои негови репортери.

В работата си като журналист Илиян Велков е получил повече сигнали от граждани и толкова пъти се е опитал да ги реши, колкото самият кмет на района надали се е опитал, с тази разлика, че той го е правил безкористно и в полза на хората. Така адв. Георги Колев, който е кандидат за кмет на Пловдив, обоснова кандидатурата на Илиян Велков за кмет на район „Южен“ в Пловдив.

Илиян Велков каза, че в работата си като журналист, вече 14 години, винаги е заставал на страната на хората. Сега отново застава на тяхна страна, като се кандидатира за кмет в района, в който е роден, израснал, живее и познава много добре проблемите на „Южен“.

В заключение Илиян Велков каза, че когато споделил с познати и приятели решението си да се кандидатира на кмет на плоовдивския район „Южен“, те са му отговори, че сега намират смисъл да отидат и да гласуват.

Политическите инженери в града под тепетата веднага заподозряха земеделците издигнали Велков в чисто плагиатство, опитвайки се да копират вече познати модели, като тези с комика Пепе Грило в Италия, и колегата му Владимир Зеленски/също комик/ в Украйна.

Дали избирателите в Кючука ще се смеят на тази кандидатура или ще гласуват ще стане ясно на 27 октомври, в деня на изборите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here