ГОРЕЩО: ПРИКЛЮЧИ ВТОРОТО ЗАСЕДАНИЕТО НА ПАС ПО КАЗУСА „ПЛАМЕН СПАСОВ“

0
2370

Преди по-малко от час приключи второто заседание на Пловдивският административен съд по делото на бившият кмет на община „Родопи“ Пламен Спасов срещу отстраняването му, като общински съветник, от Общинската избирателна комисия на община „Родопи“, предаде репортер на Родопи-инфо от мястото на събитието.

Делото няма да бъде запомнено с нищо освен с противоречивите показания на свидетелите на защитата на г-н Спасов.

Като свидетели на защитата бяха привлечени областният председател на ГЕРБ Георги Мараджиев и кмета на Раковски Павел Гуджеров. Двамата трябваше да докажат с показанията си, че Пламен Спасов е бил на съвещания на партията, което е абсолютно безсмислено, тъй като това не е причината за възникналия казус, предмет на съдебния спор.

Въпреки това двамата свидетели се разминаха в показанията си кой, кога е бил уведомен и е разбрал за заседанието партията, станало причина Спасов да отсвири клетвата си като общински съветник. Мараджиев каза, че е бил уведомен 2 два дни преди това, а Гуджеров призна, че е знаел за въпросното заседание на ГЕРБ седмица преди провеждането му.

Защитата на Спасов в лицето на адв. Евелина Божикова в пледоарията си  продължи да настоява, че Спасов трябва да бъде общински съветник, въпреки че е нарушил Изборният кодекс, като не е уведомил ОИК, че му се налага да отсъства от първото и второто заседание на Общинския съвет.

Адвокат Иван Демерджиев, който представлява ОИК-Родопи настоя, че делото трябва да се върне на ЦИК, която да се произнесе общински съветник ли е Пламен Спасов, след като е нарушил Изборният кодекс.

В крайна сметка съдията по делото прекрати заседанието, като обяви, че до три дни ще излезе протокола от заседанието, а до три дни след това адвокатите трябва да представят писмените си защити.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here