ГОРАТА.БГ ПОДАРЯВА В ПЛОВДИВ 15 000 ДРЪВЧЕТА НА ВСЕКИ ЖЕЛАЕЩ

0
1102
Гората.бг ще дари 15 000 плодни и декоративни дървета на хората от Пловдив и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.
 Ще се подаряват приоритетно плодни – череши, сливи, дюли, ябълки, арония, както и явори, борове, дъбове, липи, смърч, бор и др.
Целта им е заедно да се доближим до целта от 3 милиона дървета в България до 2025 г. (вече са засадили 1.5 милиона) и да се направят Пловдив и областта по-зелени, красиви и чисти. Така ще се помогне и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни, а на Земята с всички!
 Събитието е организирано в Неделя 5.12.2021 г. от 11:00 ч. в район Тракия, парк „Елит“, бул.“Освобождение“ 43.
Повечето фиданки, които ще се раздават са 40-120 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра, аронията и дюлята са качествени сортове, другите плодни дървета НЕ са облагородени (подложни са). Размерите варират.
Всеки от желаещите ще получи инструкции за съхранение, засаждане и грижа.
 “Бъдете здрави, добри, щастливи и засаждайте повече дървета!
 ВАЖНО: Молим, да спазвате създадената от нас организация, която ще приложи противоепидемичните мерки – няма да има събирания на повече от 20 души, ще има еднопосочно движение, ще има осигурени дезинфектанти, маски и др.
Ако имате каквито и да е симптоми, моля, не идвайте, ще имаме и други събития.“ – споделят организаторите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here