Голям пожар избухна в Белащица в близост до къщи и хотел

0
1333

Голям пожар е избухнал в Белащица вчера, а миризмата и димът са се разпространили из цялото село, разказаха жители на селото.  Според тях огънят е бушувал близо до резиденция „Алхимик“, собственост на д-р Невен Енчев и в близост до къщата на бивш главен юрист на Община Пловдив- Антони Запрянов.

Според информация от Регионалната дирекция на противопожарна и аварийна безопасност са  горяли строителни материали в непосредствена близост до сграда, която в момента се строи. Екип от огнеборци са потушили стихията бързо. Не са допуснати щети благодарение на светкавичната и професионална намеса на пожарникарите.

Над 30 сигнала за горящи сухи треви са получени в днешния ден. Благодарение на бързите намеси на огнеборците не са засегнати горски масиви, жилищни и стопански сгради.

Със затоплянето на времето много собственици на земеделски терени и пасища ги разчистват и палят събраните изсъхнали купчини отпадък, без да си дават сметка, че огънят лесно може да се разпростре на по-голяма площ и да предизвика пожар, който да излезе извън техния контрол. Паленето на сухи треви, стърнища и отпадъци е забранено, а нарушителите носят административно-наказателна отговорност, напомнят от пожарната в Пловдив.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here