ГЛОБИХА С 3000 ЛЕВА БИВШ КМЕТ НА ОБЩИНА “РОДОПИ“

0
585

Бившият кмет на община „Родопи” Пламен Спасов трябва да плати глоба от 3000 лв. за две сметища край с. Първенец, засечени в края на мандата му. Проверка на РИОСВ била извършена на място на 18 юли 2019 г. и така в местностите Герена и Чакъла, намиращи се на изхода на Първенец в посока Брестовица били открити натрупани строителни и битови отпадъци на терени, които са общинска собственост.

Отговорността да няма нерегламентирани сметища по Закона за управление на отпадъците е на кметовете на съответните общини и на Пламен Спасов са били дадени предписания до 13 Август 2019 година боклуците да бъдат разчистени. Той сключил договор с почистваща фирма, но след посочения от екоинспектори срок. В резултат от РИОСВ са написали наказателно постановление със санкция от 3000 лева.

Спасов е обжалвал и Районния съд в Пловдив е отменил акта с мотива, че става дума за маловажен случай. Последвала жалба от РИОСВ и със свое решение от днес Административния съд в Пловдив потвърждава наказателното постановление с мотива, че от “неизпълненото в срок предписание, при което кметът на общината е осъществил и самостоятелен състав на административно нарушение, са възникнали отегчаващи, а не смекчаващи вината обстоятелства“.

Това решение е окончателно и Пламен Спасов, който сега  е директор на летище “Пловдив“ ще трябва да плати глобата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here