Главната улица в Ягодово става неизползваема след основен ремонт за близо един милион лева

0
410

По-малко от година измина след приключване на основния ремонт на главната улица в село Ягодово. Сега улицата се превръща в река след всеки дъжд, а жителите на селото искат спешни мерки от изпълнителя на проекта.

Инвестицията на улица  “Васил Левски“ бе за близо един милион лева, като средствата бяха отпуснати за проекта на Община „Родопи“ от Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

В отсечка от 1300 метра бе изцяло подменена асфалтовата настилка, изградени бяха нови тротоари и бордюри.

Реконструкциите по улица “Васил Левски“, която е входно-изходната артерия на селото откъм Пловдив, бяха завършени през септември 2023 година и в началото на октомври 2023 г. бе официално открита.

03.10.2023

Асфалтът по много от улиците бързо изчезва и на негово място се появяват солидни количества вода след всеки дъжд, който падне в Ягодово.

Местните жители искат спешни действия за отстраняване на проблема, защото се опасяват, че няма да могат да достигнат до входа на жилищата си при следващия дъжд.

На повечето места водата достига до бордюрите на тротоара, а живеещите в населеното място се опасяват също така, че домовете им може да се наводнят.

 

05.2024
05.2024

Жители на селото споделиха и снимки от други улици в селото, които също се превърнаха в реки след дъждовете.

ул. “Кирил и Методий“
ул. “Кирил и Методий“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here