ГЕРБ ВОДИ С 8% ПРЕД БСП, АКО ИЗБОРИТЕ БЯХА ДНЕС

Повечето българи са доволни от ГЕРБ и икономиката, но не и от доходите си

0
855

Макар да се увеличава броят на българите, които не желаят да гласуват на избори, все още повечето от хората харесват управляващата партия ГЕРБ и тя събира най-много потенциална подкрепа, ако парламентарният вот беше днес, над 54% са доволни от икономическия климат, но в същото време близо 60 процента не са удовлетворени от доходите си. Това показва социологическо изследване на агенцията „Барометър България“ сред близо 900 души от различна възраст.

Преобладаващата част от анкетираните оценяват положително икономическата обстановка в страната, макар че не биха се отказали от увеличение на личните си приходи. Позитивната оценка за развитието на България намира отражение и върху политическите им пристрастия и стабилната подкрепа към управляващата коалиция, отбелязват от агенцията.

35% от българите биха гласували за ГЕРБ, ако парламентарните избори бяха днес. Това показва проучване на социологическа агенция „Барометър“. БСП остава втора политическа сила с 28,2%. Третата позиция е оспорвана от ДПС и „Обединени патриоти“ с по 11% одобрение.

Респективно, лидерът на управляващите Бойко Борисов (29.6%) продължава да е със значимо по-високо доверие от лидера на опозицията Корнелия Нинова (20.8%).

Евентуалната партия на Слави Трифонов остава под чертата за парламентарна представителност, подкрепена от 3,6% от анкетираните, а Демократична България може да разчита на 3,2%.

Значителен и леко нарастващ в сравнение с месец е делът на негласуващите – 41,9%.

Преобладаващата част от респондентите оценяват положително икономическата обстановка в страната, макар че не биха се отказали от увеличение на личните си приходи. Позитивната оценка за развитието на България намира отражение и върху политическите им пристрастия и стабилната подкрепа към управляващата коалиция.

Доволни ли сте от икономическото развитие на България?

В първите седмици на новата година „Барометър България“ поиска оценката на анкетираните за икономическото развитие на страната. Усилията на управляващите за финансова стабилност в страната явно не остават незабелязани, като 54,3% от респондентите са доволни от икономическия климат и възможности в България. На противоположно мнение са 35,7%, според които икономическата ситуация в България е негативна, а 10% не могат да преценят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here