Георги Солаков- кандидат за кмет на село Браниполе отговаря на вашите въпроси

0
326

Кметът на общината, както и кметът на кметството се избират пряко чрез местен вот. Мандатът за всяка една от тези позиции е 4 години.

Кметът на кметството има ограничени правомощия, тъй като отговаря за конкретна административно-териториални единица. Той изпълнява бюджета на общината, към която е неговото кметство и е определена за него.

За да бъде избран за кмет, кандидатът трябва да получи повече от 50% от вота на гласувалите в съотвеното населено място. Ако на първи тур никой от кандидатите не успее да събере нужната подкрепа, изборите отиват на втори тур – т.нар. балотаж. В него участие взимат само двамата претенденти с най-високи резултати от първото гласуване. Балотажът се провежда точно седмица след първия тур – сега датата е 5 ноември.

След броени дни приключват предизборните кампании, които се провеждаха във връзка с  изборите. Те са силно необходими, за да може ние да се ориентираме и да изберем нашите представители във властта.

Георги Солаков е поредния гост в рубриката ни, на когото зададохме вашите въпроси. Георги Солаков е кандидат за кмет на село Браниполе.

 

Родопи инфо: Кое според вас е най-важното, което е необходимо да се случи във вашето населено място?

Георги Солаков: Според мен най-важните неща за Браниполе са подмяна на водопровода за питейна вода с цел свеждане до минимум аварите, изграждане на канализация и законното включване на всички домакинства в нея.

Родопи инфо: От какво лично вие сте недоволни и искате да се промени, било то в населеното ви място или в общината?

Георги Солаков: Липсата на планов подход при изграждането инфраструктурата на селото-асфалтират се улици без да е сменена водопроводната инсталация и безда е изградена канализацията.

Родопи инфо: Имате ли идеи какво може да се направи във вашето населено място за развитието на младите хора?

Георги Солаков: Имам идея за изграждане на модерен спортен комплекс в Браниполе.

Родопи-инфо: Ако бъдете избран за кмет, ще се водите ли от гласа на жителите и техните проблеми?

Георги Солаков: Разбира се.

 

 

             Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here