Георги Цанков: В Пловдив се борят с проблеми, които в община “Родопи“ изобщо не съществуват

0
406
Председателя на ОбС “Родопи“ Георги Цанков гостува в Пловдивската телевизия и споделя мнението си по актуална тема свързана с общината.
“Как може някой да твърди, че община “Родопи“ е ‘изкуствено създадена’ и трябва да се присъедини към Пловдив? Дали няма скрити подбуди зад тези опити за присъединяване? Или може би някои управляващи не разбират различията и спецификите между управлението на голям град като Пловдив и това на малки населени места?
Докато в Пловдив се борят с проблеми като задръствания и липса на паркоместа, в община “Родопи“ тези проблеми например изобщо не съществуват.
Община “Родопи“, със своите уникални особености и предизвикателства, заслужава да бъде разглеждана като самостоятелна единица, която може да взема решения в най-добър интерес на своите граждани. Присъединяването към Пловдив може да изглежда като лесно решение на пръв поглед, но дългосрочните последствия от такъв ход могат да бъдат непредвидими.
Смятам, че е по-важно да се съсредоточим върху укрепването на местната администрация и разработването на стратегии, които отговарят на конкретните нужди на община “Родопи“, вместо да търсим ‘бързи’ решения, които може да не са в най-добрия интерес на общността.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here