ГЕОРГИ ЦАНКОВ С ИНИЦИАТИВА ЗА ПОМОЩ НА БЕДСТВАЩИТЕ ХОРА В ТУРЦИЯ И СИРИЯ

0
2492

Национални и регионални структури, общественици, политици и обикновени граждани организираха кампании за набиране на средства, дрехи и одеяла, храни и медикаменти, които да бъдат изпратени на пострадалите от опустошителните земетресения в Южна Турция и Сирия.

В Община “Родопи“ Георги Цанков инициира кампания за събиране на дарения в помощ на бедстващите след земетресенията в Турция

Той пое инициативата и се зае да организира хора от населените места в общината, които да започнат да събират дарения за пострадалите от земетресението в Турция. Цанков се надява повече хора да се включат в тази кауза и да бъдат съпричастни.

Необходими по последни данни са всички видове завивки, обувки, якета, ръкавици и шапки за деца и възрастни, както и медицински консумативи от първа необходимост (бинтове, марли, лепенки).

Предметни дарения ще се събират в пунктове разкрити в Брестовица, Златитрап, Крумово, Първенец и Храбрино.

В Брестовица те се събират в магазин “Гастрономъ“. Ако искате да се включите с дарение в Златитрап може да се свържете с Христо Седмаков. За пункта за събиране на помощи в Крумово отговаря Николай Кочев, а Венета Стойчева за пунка в село Брестник. В Първенец може да се свържете с Ренета Плевнелиева, а в село Храбрино помощите за пострадалите се събират от Радослав Чотров.

Събраните помощи ще бъдат изпращани към пострадалите в земетръсната зона.

Още в първите часове след бедствието България изпрати планински спасители, пожарникари и лекари, които да се включат в операциите по издирване на изчезнали лица и за подпомагане на пострадалите. Нека и ние бъдем съпричастни с мъката и трагедията, която сполетя нашата съседка.

СЪПРИЧАСТНОСТ: БГ общини с дарителска акция за пострадалите от адския трус в Турция (ВИДЕО) - България - Телеграф

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here