Георги Цанков: Рискуваме проблемни обекти в Община „Родопи“ да останат без финансиране

0
964

“С проектобюджета на Община „Родопи“ в сегашния му вариант рискуваме да останат проблемни ключови за населените места обекти. “

Това предупреди председателят на ОбС Георги Цанков. Той даде пример с кухненския блок на детската градина в Ягодово, който отдавна се нуждае от ремонт, но в разчетите няма заделени средства за него.

Цанков за пореден път настоя за сериозен дебат около проектобюджета, като увери, че с това по никакъв начин не иска да бави приемането му.

“Трябва обаче заедно да преценим кои са наистина приоритетните неща, които да се финансират, защото сега разчетът ми се струва изготвен някак по инерция от чиновници от администрацията на кмета, за които нямам информация да са се допитали нито до кметовете на населени места, нито до нас, общинските съветници“, заяви председателят на местния парламент.

“Често получаваме обвинения от жители на населени места, че някои села в общината са по-облагодетелствани от други. Това никак не е приятно“, допълни още председателят на съветниците.

“Аз лично смятам, че селата от община ‘‘Родопи‘‘ не бива по никакъв начин да се разделят на по-любими или на партиен принцип. Искам да работим по истинските приоритети и настоявам такова да е отношението и на кмета и неговата администрация“, категоричен е Георги Цанков.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here